Omega 3 Dan Otak

Assalammualaikum..

Kalau korang nak tahu.. SebenarnyaΒ 60% drp otak kita terbina daripada lemak, & 20% dari lemak ini adalah DHA. DHA paling banyak terdapat di neuron. Neuron adalah sel dalam sistem saraf yg bertanggungjawab menghantar signal ke seluruh tubuh kita.

Jadi, mmg sangat penting kita amalkan pengambilan Omega-3 utk menjaga otak kita & memperbaiki sel otak yg tercedera.

Banyak kajian dibuat terhadap kepentingan omega 3 kepada tubuh kita, korang boleh baca dlm link di bawah, siap dgn research papers yg buat lagi. Ada 100+ research papers:

===> https://authoritynutrition.com/17-health-benefits-of-omega-3/

Pendekata jgn tak makan ikan & jgn tinggal Omega Guard. Sgt banyak kepentingannya.

Salam sayang,

Huda

Shaklee Effect Huda Dan Vitamin C

Assalammualaikum. .

Hari ni, Huda nak share tentang #shakleeeffect Huda setelah menggunakan produk shaklee. Antara produk yang Huda konsisten amalkan adalah sustained release vitamin c.

Kalau ikotkan, setiap pagi hidung Huda akan merenyam gatal gatal. Hidung berair, terutama pada waktu sejuk. Nak buat apa pun susah kan, sebab mukus dok keluar je πŸ˜…

Alhamdulillah, setelah mengamalkan vitamin c shaklee ni.. kekerapan untuk mengalami gatal gatal hidung sudah berkurangan. Tak delah, nk menggaru garu atau tonyoh tonyoh hidung lagi sebb gatal.

Yang paling best, bukan sahaja gatal gatal hidung mulai hilang. Tetapi, menjadikan kulit Huda semakin bersih dan awet muda πŸ˜€. Formulasi sustained release yang ada pada vitamin c shaklee nilah, yang menjadikan ianya mendapat permintaan ramai.

Kalau nak tahu serba sedikit tentang sustained release vitamin c ini, bolehlah klik link di bawah

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1716755155042826&id=100001250757304

Korang nak cuba vitamin c shaklee juga,cepat cepat wasap huda

www.wasap.my/60177045796

Salam sayang,

Huda

Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Assalammualaikum..

Salam hidup luar biasa 😊..

Hari ni, Huda nak story.. mengapa Huda jatuh cinta dengan produk shaklee sebagai makanan tambahan Huda. Walaupun di luar sana, banyak suppliment yang dijual.. Tetapi, Huda tetap bertegas untuk mengambil suppliment Shaklee sebagai makanan tambahan kami sekeluarga.

Walaupun banyak isu, berkaitan dengan suppliment ataupun makanan tambahan ini. Tapi, pada Huda.. ia bergantung kepada cara pemprosesan,kajian dan juga quality yang dipertengahkan oleh syarikat tersebut.

Antara 3 sebab mengapa Huda memilih shaklee adalah:

1.Shaklee – Always Safe

-Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.
-Potensi yang dijamin=>pengesahan dari pihak ketiga.
-Keaslian dijamin=>350 ujian pencemaran dilalukan bagi setiap bahan botani.
-100% kepuasan dijamin

2.Shaklee – Always Green

1.Tiada perisa tiruan
2.Tiada pemanis tiruan
3.Tiada pewarna atau lemak trans
4.Tiada suapan tersembunyi
5.Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
6.Tiada mengandungi bahan terlarang

3.Shaklee – Always work

1.USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian ujian,kajian dan pembangunan (R&D)
2.70 kajian klinikal telah diterbitkan
3.Terdapat 60 saintis shaklee
7.50 patents

Cara bagaimana kajian pemakanan supplimen shaklee ini dijalankan.

1.Ia telah dikendalikan melalui pengumpulan data secara atas talian dengan pakar epidemiologi nutrisi yang terkenal iaitu Dr,. Gkadys Block, Ph. D dari UC-Berkeley, Fakultu Bahagian Kesihatan Awam.

2.Data sebanyak 602 orang dari gabungan bukan-pengguna dan 176 orang pengguna satu jenis suppliment telah diambil daripada kajian Pemeriksaan Nutrisi dan Kesihatan Kebangsaan (NHANES).

3.Kajian pemeriksaan nutrisi dan kesihatan kebangsaan (NHANES).

-Mempunyai data yang terperinci daripada kajian yang telah dijalankan sebelumnya, keatas para pengguna.

1.Pengguna tidak mengambil suppliment
2.Pengguna yang mengambil satu jenis suppliment sahaja
3.Pengguna pelbagai suppliment shaklee jangka masa panjang

4.Maklumat mengenai diet dan pengambilan suppliment,senaman, status kesihatan telah diperolehi melalui borang kajiselidik secara atas talian dan pemeriksaan fizikal dijalankan terhadap 278 orang yang berumur lebih daripada 20tahun yang mengambil pelbagai suppliment shaklee dalam jangka masa panjang.

5.UC berkeley menyemak semua statistik,menganalisa semua darah yang diambil,menulis kajian dan mempunyai kawalan penuh terhadap keputusan yang dihasilkan. Shaklee hanya membiayai kajian tersebut, dan keputusan yang diperolehi tidak hanya berpihak kepada shaklee.

6.Apabila kajian ini selesai, UC berkeley telah menghubungi penerbit shaklee mahukan ianya disemak oleh penilai sejawat.

Piawaian penting untuk semua ujikaji klinikal di mana panel para saintifik bebas mengakses data, bagi memastikan ketepatan data yang dihasilkan.

…dan hasil dari kajian tersebut amat mengagumkan..

Kajian pemakanan suppliment shaklee merupakan kajian pertama yang seumpamanya bagi para pengguna suppliment yang menunjukkan bahawa para pengguna suppliment shaklee jangka masa panjang mempunyai kesihatan yang lebuh baik.. berbanding mereka yang mengambil suppliment lain.

Dalam kajian ini, kami mendapati pengguna pelbagai suppliment jangka masa panjang mempunyai:

1.Tahap Nutrien Darah yang lebih baik

Tahap nutrien darah biasanya meningkat dengan peningkatan pengambilan suppliment.Folat,vitamin c, Alpha & Beta karotena dan vitamin E mempunyai tahap optimum yang konsisten.

2.Penanda Aras utama kesihatan jantung yang lebih baik

3.Tahap Vitamin D dan Zat besi yang selamat

4.Risiko Menghidapi penyakit lebih rendah

Kajian menunjukkan bahawa pengguna pelbagai suppliment mempunyai risiko yang lebih rendah terhadap peningkatan tekanan darah, kencing manis dan lebih ramai berasa kesihatan mereka adalah “lebih baik atau hebat”.

Mengikut kajian daripada 278 pengguna pelbagai jenis suppliment shaklee tiada seorang pun yang dikenalpasti sebagai “berisiko tinggi” oleh pertubuhan jantung Amerika.

Yang best shaklee ni, ia bukan melakukan sendiri kajian terhadap produk mereka. Sebaliknye, mereka melantik pihak ketiga untuk membuat kajian.. ia bukan sahaja akan mendatangkan risiko kepada syarikat sekiranya, kajian yang dilakukan itu gagal.. tetapi akan merosakkan imej syarikat juga.

Oleh kerana diyakini produk shaklee ini betul betul berquality,maka Huda decide untuk consume produk shaklee ini.

Salam Sayang,

Huda

Lifestyle Idamanku

Assalammualaikum..

Salam ceria..

Bila sebut impian, Huda pasti anda semua mempunyai impian. Orang kata, kalau tak de impian tak bermaknalah hidup ni kan.

Ok..Antara kehidupan Huda, yang Huda sangat sangat inginkan adalah..

1.kehidupan yang sederhana,selesa dan cukup sempurna walaupun sudah berjaya.

2.Nak sgt makan, makanan yang organik sebab makanan organik ni memang bebas dari bahan bahan kimia.. betolkan, dengar dengar makanan organik ni, harganya mahal.

3.Ada duit, tapi kita boleh wat pilihan.. pilihan macam mana tu, maksudnye.. macam ni,kita nak beli beg,baju mahal boleh. Kalau tak beli pun tak pe. Sebab, kita ada duit yang cukup. Jadi, tak kisah pun mana mana.

4.Membantu masyarakat dengan gaya hidup sihat dan back to nature. Zaman sekarang ni kan, macam macam sakit ada.. Huda nak masyarakat lebih utamakan mencegah penyakit dari merawat.

5.Melakukan amal ibadah dengan tenang

Pengalaman yang Huda nak.. sangat,Huda rasa:

1.Berbacpakers bersama suami dan anak.

2.Buat sesuatu dari kebiasaan.

Huda ni gayat, Huda nak cuba melakukan sesuatu yang gayat tu.. contoh melakukan terjunan payung terjun, menaiki kabel,menaiki belon panas dan sebagainya.

3.Berenang

Huda takut nak berenang, Huda nk buat juga sampai jadi.

4.Travel sekeliling dunia

5.Belajar pelbagai bahasa

6.Bergambar disetiap 7 tempat keajaiban dunia

7.Trip memancing bersama suami

Apa yang Huda nak perjuangkan untuk kehidupan Huda 5,10,20 tahun akan datang.

-Huda mahu financial freedom yang membolehkan Huda membeli tanah untuk dibuat kampung sendiri.. yang membolehkan Huda bebas membuat aktiviti sendiri, berlandaskan syariat islam.

-Huda mahu, taqin belajar tentang agama di peringkat lebih tinggi lagi.. menuntut ilmu dengan para sheikh.

-Mengerjakan haji bersama keluarga abah, mak, suami, anak dan ibu mertua.

Semoga impian Huda ini, dipermudahkan..amin.. untuk memiliki kehidupan impian.. bermulanya usaha dari sekarang..

Salam Sayang,

Huda

Hobi My State Enjoyment

Assalammualaikum..

Hari ni, Huda nak bercerita mengenai Hobi.Kalau cite pasal hobi ni, sebenarnya.. banyak hobi Huda ni. Pada Huda, apa yang Huda suka dan membuatkan Huda happy. Tu la Hobi Huda..

Nak tahu hobi Huda.. meh Huda berkongsi sikit.

Semestinya hobi Huda adalah makan, haha.. bukan apa.. Huda ni, memang suka makan.. so, Huda jadikan hobi Huda tu like jalan jalan cari makan. Apa pun makanan yang Huda tak pernah rasa, Huda akan cuba jugak.. walaupun rasanye tu tak sedap. Yang penting cuba πŸ˜€.Best tau, kalau kita ni berani mencuba makanan yang lain dari yang lain.Dengan cara tu, kita leh kenal budaya orang.

Bercamping.. paling seronok, dengan bercamping ni.. bukan sahaja menjadikan fikiran kita releks dan tenang, tapi mengajar kita juga supaya mensyukuri nikmat hidup. Camping kan agak payah kena bawah khemah la, macam macam, masak pun guna apa je yang ada.. betulkan tu cara untuk mendidik diri kita 😊.

Hiking.. belum lagi buat, tapi dah plan. Memang tak sabar nk hiking. Suami cakap stamina kena kuat.. haha, Huda cabar diri ok πŸ˜‰.Hiking ni, biasanya ia akan mengajar kita tentang kesabaran, ketabahan, kerjasama dan paling penting mengajar kita bagaimana membuat keputusan.

Memancing… hehe, suka ikut suami memancing. Best, boleh mengajar kita erti kesabaran tau. Dapat ke tak dapat ikan, tak kisah janji dapat ikut πŸ˜‚

Membaca buku,dulu sangat rajin membaca. Huda suka baca buku yang berkaitan sejarah lama, novel novel islamic dan lain lain. Leh tgk kat bawah nanti.. buku apa.Itu baru sebahagian..Yng lain..Huda, lupa letak mana. Ada sebahagian buku di bawah tu.. agak berat juga ayat yang digunakan.. tak pe, tu semua boleh merangsang otak kanan kita.

Ok, skarang ni, Huda nk cuba baca pula buku buku english berkaitan nutrisi ataupun bisnes. Lambat takpe, janji ada kamus sebelah πŸ˜‚πŸ˜‚

InsyaAllah, apa pun hobi yang buatkan kita happy dan seronok.. teruskanlah, walaupun orang lain tegah apa yang kita suka. Janji kita tahu apa yang baik dan buruk..

Salam Sayang,

Huda

Target Huda Dalam Shaklee

Assalammualaikum..

Dalam bisnes atau apa pun kita buat.. Kita perlu ada target.Dalam bisnes shaklee Huda, Huda Target :

1.Ingin memberi kesedaran kepada masyarakat tentang pentingnya mencegah itu lebih baik dari merawat.

2.Memberi kesedaran kepada masyarakat supaya menggunakan produk samaada produk kesihatan ataupun kecantikan yang bebas daripada bahan bahan kimia yang merbahaya.

3.Berkongsi ilmu dengan masyarakat tentang pentingnya gaya hidup sihat.

4.Masyarakat tahu betapa quality sesuatu produk itu,lebih bernilai dari wang ringgit.

5.Membantu masyarakat dengan memberi konsultasi yang betul dari start pembelian dan selepas pembelian.

Bagi melengkapkan target Huda itu, Huda perlulah:

1.Guna

Menggunakan sendiri produk shaklee bagi menjamin keberkesanan produk.

2.Berkongsi

Huda akan berkongsi tentang #shakleeeffect setelah menggunakan produk shaklee. Kebanyakan produk shaklee Huda dah consume, insyaAllah Huda boleh perjelaskan satu persatu #shakleeeffect produk.

3.Membina

Apabila sudah mendapatkan kesan yang baik dari produk shaklee.Kita boleh bersama sama membina komuniti dan memperjuangkan bersama sama menyeru masyarakat menggunakan produk produk natural yang bebas dari bahan kimia.

4.Menambah ilmu pengetahuan tentang produk dan kesihatan.

Niat Huda cuma satu, ingin membantu masyarakat dengan sikhlas ikhlasnya dan memberi maklumat yang betul kepada masyarakat.

Salam Sayang,

Huda

Kesungguhanku Dengan Shaklee

Assalammualaikum.

Dalam menjalankan bisnes, tak kiralah bisnes apa pun.. pasti ada rasa penat dan lelah. Walaupun merasa begitu, tapi kita tetap juga menjalankan bisnes kita sebaik mungkin.

Walau apa pun halangan, kita tetap struggle bagi memastikan bisnes kita berjalan dengan baik. Ada yang sanggup ke kelas bisnes walaupun jauh dari kampung halaman itu dikira sangat bagus.

Macam Huda sendiri, struggle menjalankan bisnes shaklee ni. Setiap malam tido lewat supaya dapat update blog, update facebook ataupun huda bufferkan, sebb esoknya Huda bekerja dan juga upload video. Nak upload video pula, Huda perlu study dulu.. apa yang hendak disampaikan kepada reader.

Banyak sebenarnya, apa yang perlu dipikirkan dan dirancang untuk lebih berjaya dalam bisnes ni.. Huda pun tengah berusaha lagi untuk buat terbaik dalam bisnes shaklee.

Dalam bisnes shaklee, yang ditekankan dalam group adalah kita perlu berilmu. Jadi, Huda perlulah bersungguh sungguh menuntut ilmu dan membaca buku diluar bidang kita. Contohnya buku buku english tentang vitamin dan juga majalah majalah english tentang bisnes. Sebab kebanyakan buku luar negara lebih advanced.

Macam Huda ni juga, ada anak sorang..kadang anak ni selalu tido lewat, Huda kena pastikan dia tido awal dulu. Kemudian, Huda sambung semula.. aktiviti bisnes yang Huda mahu buat.

Tak pe, walaupun huda struggle hari ini. Huda pasti, hasilnya nanti pasti manis.

Salam Sayang,

Huda

Perubahanku Dengan Shaklee

Assalammualaikum. .

Dalam menjalankan bisnes shaklee ni..apa yang kita perlukan, ialah bersungguh sungguh bagi mencapai target dan apa yang hendak kita capai..

Bisnes shaklee juga,telah banyak mengajar Huda tentang kesabaran dan ketabahan. Bagaimana mendidik diri supaya sentiasa positif dan terus berusaha.

Alhamdulillah, dengan langkah pertama Huda menyertai bisnes shaklee di bawah ireach family..banyak perubahan diri yang Huda dapat. Bukan sahaja dari segi ilmu marketing dan ilmu dunia semata mata, tapi.. yang paling penting adalah ilmu akhirat.

Kalau sebelum ni, Huda tidak begitu menitik beratkan, amalan amalan sunat dan sebagainya. Dengan menyertai ireach family, Huda perlu memantapkan amalan rohani dengan konsisten. Ia sangat memberi perubahan besar kepada Huda.

Orang yang paling gembira melihat perubahan Huda, semestinya suami.. beliau kini, adalah penyokong penuh Huda dalam bisnes shaklee. Begitu juga, mak Huda sendiri.

Dengan bisnes shaklee juga, kami boleh mewariskan bisnes kami pada anak kami akan datang.InsyaAllah,kami akan berusaha keras untuk kesenangan akan datang.

Salam Sayang,

Huda

Bangkit Setelah Gagal

Assalammualaikum..

Sebelum Huda mengenal shaklee, sebenanya Huda ada joint beberapa bisnes lain. Tapi, semuanya temui kegagalan.. kerana ketika tahun itu tiada istilah mentor. Semuanya dijalankan sendiri tanpa ilmu yang cukup.

Memang penat sangat,ketika itu.. Huda pernah ke stokis naik bas n balik dengan produk penuh kiri kanan tangan. Ketika itu, nk beli kereta pun belum ada rezeki.. So, pengangkutan awam jela yang ada.. Nak cari pengangkutan ketika itu pun susah, Huda perlu menyeberang jalan dari stokis tu.. Untuk mencari teksi. Emm.. Pengalaman sungguh.. πŸ˜…

Kemudian, Huda joint bisnes shaklee, Huda joint dah lama.. oleh kerana terikut ikut, cara bisnes yang dulu,tanpa mentor. Jadinye, Huda tak begitu konsisten dan menganggap biz dulu ngan kini sama je. . Akhirnye, membuang masa.. Yang begitu lama.

Tapi, itu bukan bermakna huda akan mengalah untuk menjalankan bisnes lagi. Dengan pengalaman yang lepas, mengajar Huda.. supaya lebih bersungguh sungguh dalam menjalankan bisnes kerana tanpa usaha, kita akan temui kegagalan lagi. Paling penting, dengar cakap Mentor.

Sekarang, Apa yang Huda perlu buat. .lebihkan DOA,USAHA dan TAWAKAL. Semoga tahun tahun akan datang lebih success seiring dengan usaha huda amin.

Salam Sayang,

Huda

My Vision Board

Huda tahu, kalau korang mempunyai matlamat dan impian.. Huda pasti, korang mesti ada menulis matlamat dan impian korang tu kan. Paling simple, korang tulis sahaja di atas buku impian korang.

Tapi, mengikut mentor shaklee Huda, VB yang terbaik adalah dengan mengambil gambar impian apa yang hendak kita capai dan ditampal di atas board atau tak de board tampal je kat dinding.

Cari gambar yang cantik cantik.. Yang boleh naikkan semangat keterujaan kita tok menggapainya.

Kemudian, VB Korang boleh letak ditempat yang senang di lihat, contohnya dibilik tidur. Supaya, bila bangun tido dan sedang mamai tu minda bawah sedar kita akan membantu kita merealisasikan impian kita tu.

Pada Huda, buat VB ni memang sangat bagus.. sebab dengan adanya VB ni, ia akan automatik memandu arah kita.. untuk mencapai setiap impian kita. Kita pun semakin berusaha untuk kejar impian kita tu.

Tapi, bila kita hendak membuat VB ni.. perlulah realistik. Ada 4 yang perlu untuk memastikan VB kita realistik iaitu

1.Ia mesti tidak melanggar undang undang.
2.Tidak melanggar hukum agama.
3.Tidak melanggar adab adab sesama manusia.
4.Didalam batasan usaha seorang manusia

Impian juga perlu specifik.

Contoh:

“Alhamdulillah, saya mencapai income rm2000 dengan 3000guv”.Kena nyatakan income brape yang kita nak dan kalau wat biz shaklee ni, brape uv atau guv yang kita mahu.

Sebab, target Huda nak naik rank Supervisor . So, nak naik rank supervisor dlm around 3000uv.

Lpstu kira satu hari berapa uv yang perlu kita dapatkan untuk target sebulan 3000uv tu. bila, bahagi bahagikan gini.. lebih mudah kita nak capainye.Bila kira, around 100uv sehari perlu kita jual produk. Ni kita leh target, set apa yg kita nk focus untuk dpt 100uv sehari.

Itu bagi Huda yang bisnes shaklee ni, tapi bagi korang yang bukan ahli shaklee.Korang pun boleh buat VB ni,apa yang korang nak dalam hidup korang.

Contoh:

Nak kereta Vios tahun 2018.Korang specifickan warna apa, harga kereta tu brape dan kira bulanan bayar kereta tu brape.

K la.. Jom, sama sama buat Vision Board kita. Semoga VB menjadi realiti.

Huda tahu, kalau korang mempunyai matlamat dan impian.. Huda pasti, korang mesti ada menulis matlamat dan impian korang tu kan. Paling simple, korang tulis sahaja di atas buku impian korang.

Tapi, mengikut mentor shaklee Huda, VB yang terbaik adalah dengan mengambil gambar impian apa yang hendak kita capai dan ditampal di atas board atau tak de board tampal je kat dinding.

Cari gambar yang cantik cantik.. Yang boleh naikkan semangat keterujaan kita tok menggapainya.

Kemudian, VB Korang boleh letak ditempat yang senang di lihat, contohnya dibilik tidur. Supaya, bila bangun tido dan sedang mamai tu minda bawah sedar kita akan membantu kita merealisasikan impian kita tu.

Pada Huda, buat VB ni memang sangat bagus.. sebab dengan adanya VB ni, ia akan automatik memandu arah kita.. untuk mencapai setiap impian kita. Kita pun semakin berusaha untuk kejar impian kita tu.

Tapi, bila kita hendak membuat VB ni.. perlulah realistik. Ada 4 yang perlu untuk memastikan VB kita realistik iaitu

1.Ia mesti tidak melanggar undang undang.
2.Tidak melanggar hukum agama.
3.Tidak melanggar adab adab sesama manusia.
4.Didalam batasan usaha seorang manusia

Impian juga perlu specifik.

Contoh:

“Alhamdulillah, saya mencapai income rm2000 dengan 3000guv”.Kena nyatakan income brape yang kita nak dan kalau wat biz shaklee ni, brape uv atau guv yang kita mahu.

Sebab, target Huda nak naik rank Supervisor . So, nak naik rank supervisor dlm around 3000uv.

Lpstu kira satu hari berapa uv yang perlu kita dapatkan untuk target sebulan 3000uv tu. bila, bahagi bahagikan gini.. lebih mudah kita nak capainye.Bila kira, around 100uv sehari perlu kita jual produk. Ni kita leh target, set apa yg kita nk focus untuk dpt 100uv sehari.

Itu bagi Huda yang bisnes shaklee ni, tapi bagi korang yang bukan ahli shaklee.Korang pun boleh buat VB ni,apa yang korang nak dalam hidup korang.

Contoh:

Nak kereta Vios tahun 2018.Korang specifickan warna apa, harga kereta tu brape dan kira bulanan bayar kereta tu brape.

K la.. Jom, sama sama buat Vision Board kita. Semoga VB menjadi realiti.

Salam sayang,

Huda