Esp Shaklee Untuk Sumber Protien Terbaik

KENAPA MESTI TAKSUB AMBIL ESP SHAKLEE UTK SUMBER PROTEIN?

—–

Taksub Shaklee? Semestinya taksub. Kenapa…?

Korang pernah tak pegi jalan2 supermarket… jumpa minuman soya ke apa2 produk makanan dia tulis ORGANIK. mesti la pernah kan…Ia sangat berbeza debgan esp shaklee.

korang tau tak sebenarnya APA di sebalik label ORGANIK? di sebalik label Organik itu cuma mungkin sejenis bahan je yang organik… sebab requirement utk buat label tak memerlukan semua bahan dalam tu organik utk pakai label organik…

Kesimpulannya, walaupun cuma ada 1% je bahan organik dalam sesutu produk tu, boleh je diorang nak letak label Organik…

Tapi Shaklee ni, bukan sekadar ORGANIK tapi BEYOND ORGANIK. Maknanya daripada benih… sampai ke proses, sampailah masuk ke dalam canister, semuanya dijamin organik.

Biji Soya ESP pula dikawal di bawah Identity Preservation Program (IPP).. maknanya ada pihak ketiga yang check & audit utk pastikan betul2 kacang soya utk buat ESP ni tidak guna benih GMO, dan setiap proses iaitu dituai, dikilangkan, diedarkan.. akan disahkan oleh IPP nih.

IPP ni independent body tau, bukan Shaklee punya. jadi takdelah kes tipu2 ke coz orang lain yg buat kerja. Tak de syok2 sendiri…

& satu benda yang kita kena tgk bila nak consume produk protin ni ialah dia punya PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) tertinggi iaitu 1.0. PDCAAS ni adalah cara utk menilai kualiti protin & kemampuan utk dicerna oleh tubuh manusia. The best skor la ESP ni of course kan.

ESP ni kan sebenarnya sedap minum macam tu je, takyah campur2. Dulu bau dia lain.. busuk sikit.. kena campur baru boleh minum. tp tau kan Shaklee ni sentiasa perbaharui produk2 dia.. skg ni ESP wangi & minum gitu je mmg sedap!

Macam mana? Lepasni korang mesti taksub juga kan dengan Esp Shaklee ni. Ia bukan sahaja sumber protien yang terbaik,  tetapi kandungan sumber protein ini juga dikawal rapi. Jadi,  jangan risau ea kalau korang nak mencuba esp shaklee ni.

Ikhlas memberi.

Salam sayang,

Huda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge