Lifestyle Idamanku

Assalammualaikum..

Salam ceria..

Bila sebut impian, Huda pasti anda semua mempunyai impian. Orang kata, kalau tak de impian tak bermaknalah hidup ni kan.

Ok..Antara kehidupan Huda, yang Huda sangat sangat inginkan adalah..

1.kehidupan yang sederhana,selesa dan cukup sempurna walaupun sudah berjaya.

2.Nak sgt makan, makanan yang organik sebab makanan organik ni memang bebas dari bahan bahan kimia.. betolkan, dengar dengar makanan organik ni, harganya mahal.

3.Ada duit, tapi kita boleh wat pilihan.. pilihan macam mana tu, maksudnye.. macam ni,kita nak beli beg,baju mahal boleh. Kalau tak beli pun tak pe. Sebab, kita ada duit yang cukup. Jadi, tak kisah pun mana mana.

4.Membantu masyarakat dengan gaya hidup sihat dan back to nature. Zaman sekarang ni kan, macam macam sakit ada.. Huda nak masyarakat lebih utamakan mencegah penyakit dari merawat.

5.Melakukan amal ibadah dengan tenang

Pengalaman yang Huda nak.. sangat,Huda rasa:

1.Berbacpakers bersama suami dan anak.

2.Buat sesuatu dari kebiasaan.

Huda ni gayat, Huda nak cuba melakukan sesuatu yang gayat tu.. contoh melakukan terjunan payung terjun, menaiki kabel,menaiki belon panas dan sebagainya.

3.Berenang

Huda takut nak berenang, Huda nk buat juga sampai jadi.

4.Travel sekeliling dunia

5.Belajar pelbagai bahasa

6.Bergambar disetiap 7 tempat keajaiban dunia

7.Trip memancing bersama suami

Apa yang Huda nak perjuangkan untuk kehidupan Huda 5,10,20 tahun akan datang.

-Huda mahu financial freedom yang membolehkan Huda membeli tanah untuk dibuat kampung sendiri.. yang membolehkan Huda bebas membuat aktiviti sendiri, berlandaskan syariat islam.

-Huda mahu, taqin belajar tentang agama di peringkat lebih tinggi lagi.. menuntut ilmu dengan para sheikh.

-Mengerjakan haji bersama keluarga abah, mak, suami, anak dan ibu mertua.

Semoga impian Huda ini, dipermudahkan..amin.. untuk memiliki kehidupan impian.. bermulanya usaha dari sekarang..

Salam Sayang,

Huda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *