Jatuh Cinta Dengan Shaklee

Assalammualaikum..

Salam hidup luar biasa ?..

Hari ni, Huda nak story.. mengapa Huda jatuh cinta dengan produk shaklee sebagai makanan tambahan Huda. Walaupun di luar sana, banyak suppliment yang dijual.. Tetapi, Huda tetap bertegas untuk mengambil suppliment Shaklee sebagai makanan tambahan kami sekeluarga.

Walaupun banyak isu, berkaitan dengan suppliment ataupun makanan tambahan ini. Tapi, pada Huda.. ia bergantung kepada cara pemprosesan,kajian dan juga quality yang dipertengahkan oleh syarikat tersebut.

Antara 3 sebab mengapa Huda memilih shaklee adalah:

1.Shaklee – Always Safe

-Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.
-Potensi yang dijamin=>pengesahan dari pihak ketiga.
-Keaslian dijamin=>350 ujian pencemaran dilalukan bagi setiap bahan botani.
-100% kepuasan dijamin

2.Shaklee – Always Green

1.Tiada perisa tiruan
2.Tiada pemanis tiruan
3.Tiada pewarna atau lemak trans
4.Tiada suapan tersembunyi
5.Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
6.Tiada mengandungi bahan terlarang

3.Shaklee – Always work

1.USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian ujian,kajian dan pembangunan (R&D)
2.70 kajian klinikal telah diterbitkan
3.Terdapat 60 saintis shaklee
7.50 patents

Cara bagaimana kajian pemakanan supplimen shaklee ini dijalankan.

1.Ia telah dikendalikan melalui pengumpulan data secara atas talian dengan pakar epidemiologi nutrisi yang terkenal iaitu Dr,. Gkadys Block, Ph. D dari UC-Berkeley, Fakultu Bahagian Kesihatan Awam.

2.Data sebanyak 602 orang dari gabungan bukan-pengguna dan 176 orang pengguna satu jenis suppliment telah diambil daripada kajian Pemeriksaan Nutrisi dan Kesihatan Kebangsaan (NHANES).

3.Kajian pemeriksaan nutrisi dan kesihatan kebangsaan (NHANES).

-Mempunyai data yang terperinci daripada kajian yang telah dijalankan sebelumnya, keatas para pengguna.

1.Pengguna tidak mengambil suppliment
2.Pengguna yang mengambil satu jenis suppliment sahaja
3.Pengguna pelbagai suppliment shaklee jangka masa panjang

4.Maklumat mengenai diet dan pengambilan suppliment,senaman, status kesihatan telah diperolehi melalui borang kajiselidik secara atas talian dan pemeriksaan fizikal dijalankan terhadap 278 orang yang berumur lebih daripada 20tahun yang mengambil pelbagai suppliment shaklee dalam jangka masa panjang.

5.UC berkeley menyemak semua statistik,menganalisa semua darah yang diambil,menulis kajian dan mempunyai kawalan penuh terhadap keputusan yang dihasilkan. Shaklee hanya membiayai kajian tersebut, dan keputusan yang diperolehi tidak hanya berpihak kepada shaklee.

6.Apabila kajian ini selesai, UC berkeley telah menghubungi penerbit shaklee mahukan ianya disemak oleh penilai sejawat.

Piawaian penting untuk semua ujikaji klinikal di mana panel para saintifik bebas mengakses data, bagi memastikan ketepatan data yang dihasilkan.

…dan hasil dari kajian tersebut amat mengagumkan..

Kajian pemakanan suppliment shaklee merupakan kajian pertama yang seumpamanya bagi para pengguna suppliment yang menunjukkan bahawa para pengguna suppliment shaklee jangka masa panjang mempunyai kesihatan yang lebuh baik.. berbanding mereka yang mengambil suppliment lain.

Dalam kajian ini, kami mendapati pengguna pelbagai suppliment jangka masa panjang mempunyai:

1.Tahap Nutrien Darah yang lebih baik

Tahap nutrien darah biasanya meningkat dengan peningkatan pengambilan suppliment.Folat,vitamin c, Alpha & Beta karotena dan vitamin E mempunyai tahap optimum yang konsisten.

2.Penanda Aras utama kesihatan jantung yang lebih baik

3.Tahap Vitamin D dan Zat besi yang selamat

4.Risiko Menghidapi penyakit lebih rendah

Kajian menunjukkan bahawa pengguna pelbagai suppliment mempunyai risiko yang lebih rendah terhadap peningkatan tekanan darah, kencing manis dan lebih ramai berasa kesihatan mereka adalah “lebih baik atau hebat”.

Mengikut kajian daripada 278 pengguna pelbagai jenis suppliment shaklee tiada seorang pun yang dikenalpasti sebagai “berisiko tinggi” oleh pertubuhan jantung Amerika.

Yang best shaklee ni, ia bukan melakukan sendiri kajian terhadap produk mereka. Sebaliknye, mereka melantik pihak ketiga untuk membuat kajian.. ia bukan sahaja akan mendatangkan risiko kepada syarikat sekiranya, kajian yang dilakukan itu gagal.. tetapi akan merosakkan imej syarikat juga.

Oleh kerana diyakini produk shaklee ini betul betul berquality,maka Huda decide untuk consume produk shaklee ini.

Salam Sayang,

Huda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge