Kesungguhanku Dengan Shaklee

Assalammualaikum.

Dalam menjalankan bisnes, tak kiralah bisnes apa pun.. pasti ada rasa penat dan lelah. Walaupun merasa begitu, tapi kita tetap juga menjalankan bisnes kita sebaik mungkin.

Walau apa pun halangan, kita tetap struggle bagi memastikan bisnes kita berjalan dengan baik. Ada yang sanggup ke kelas bisnes walaupun jauh dari kampung halaman itu dikira sangat bagus.

Macam Huda sendiri, struggle menjalankan bisnes shaklee ni. Setiap malam tido lewat supaya dapat update blog, update facebook ataupun huda bufferkan, sebb esoknya Huda bekerja dan juga upload video. Nak upload video pula, Huda perlu study dulu.. apa yang hendak disampaikan kepada reader.

Banyak sebenarnya, apa yang perlu dipikirkan dan dirancang untuk lebih berjaya dalam bisnes ni.. Huda pun tengah berusaha lagi untuk buat terbaik dalam bisnes shaklee.

Dalam bisnes shaklee, yang ditekankan dalam group adalah kita perlu berilmu. Jadi, Huda perlulah bersungguh sungguh menuntut ilmu dan membaca buku diluar bidang kita. Contohnya buku buku english tentang vitamin dan juga majalah majalah english tentang bisnes. Sebab kebanyakan buku luar negara lebih advanced.

Macam Huda ni juga, ada anak sorang..kadang anak ni selalu tido lewat, Huda kena pastikan dia tido awal dulu. Kemudian, Huda sambung semula.. aktiviti bisnes yang Huda mahu buat.

Tak pe, walaupun huda struggle hari ini. Huda pasti, hasilnya nanti pasti manis.

Salam Sayang,

Huda

Perubahanku Dengan Shaklee

Assalammualaikum. .

Dalam menjalankan bisnes shaklee ni..apa yang kita perlukan, ialah bersungguh sungguh bagi mencapai target dan apa yang hendak kita capai..

Bisnes shaklee juga,telah banyak mengajar Huda tentang kesabaran dan ketabahan. Bagaimana mendidik diri supaya sentiasa positif dan terus berusaha.

Alhamdulillah, dengan langkah pertama Huda menyertai bisnes shaklee di bawah ireach family..banyak perubahan diri yang Huda dapat. Bukan sahaja dari segi ilmu marketing dan ilmu dunia semata mata, tapi.. yang paling penting adalah ilmu akhirat.

Kalau sebelum ni, Huda tidak begitu menitik beratkan, amalan amalan sunat dan sebagainya. Dengan menyertai ireach family, Huda perlu memantapkan amalan rohani dengan konsisten. Ia sangat memberi perubahan besar kepada Huda.

Orang yang paling gembira melihat perubahan Huda, semestinya suami.. beliau kini, adalah penyokong penuh Huda dalam bisnes shaklee. Begitu juga, mak Huda sendiri.

Dengan bisnes shaklee juga, kami boleh mewariskan bisnes kami pada anak kami akan datang.InsyaAllah,kami akan berusaha keras untuk kesenangan akan datang.

Salam Sayang,

Huda

Bangkit Setelah Gagal

Assalammualaikum..

Sebelum Huda mengenal shaklee, sebenanya Huda ada joint beberapa bisnes lain. Tapi, semuanya temui kegagalan.. kerana ketika tahun itu tiada istilah mentor. Semuanya dijalankan sendiri tanpa ilmu yang cukup.

Memang penat sangat,ketika itu.. Huda pernah ke stokis naik bas n balik dengan produk penuh kiri kanan tangan. Ketika itu, nk beli kereta pun belum ada rezeki.. So, pengangkutan awam jela yang ada.. Nak cari pengangkutan ketika itu pun susah, Huda perlu menyeberang jalan dari stokis tu.. Untuk mencari teksi. Emm.. Pengalaman sungguh.. ?

Kemudian, Huda joint bisnes shaklee, Huda joint dah lama.. oleh kerana terikut ikut, cara bisnes yang dulu,tanpa mentor. Jadinye, Huda tak begitu konsisten dan menganggap biz dulu ngan kini sama je. . Akhirnye, membuang masa.. Yang begitu lama.

Tapi, itu bukan bermakna huda akan mengalah untuk menjalankan bisnes lagi. Dengan pengalaman yang lepas, mengajar Huda.. supaya lebih bersungguh sungguh dalam menjalankan bisnes kerana tanpa usaha, kita akan temui kegagalan lagi. Paling penting, dengar cakap Mentor.

Sekarang, Apa yang Huda perlu buat. .lebihkan DOA,USAHA dan TAWAKAL. Semoga tahun tahun akan datang lebih success seiring dengan usaha huda amin.

Salam Sayang,

Huda

My Vision Board

Huda tahu, kalau korang mempunyai matlamat dan impian.. Huda pasti, korang mesti ada menulis matlamat dan impian korang tu kan. Paling simple, korang tulis sahaja di atas buku impian korang.

Tapi, mengikut mentor shaklee Huda, VB yang terbaik adalah dengan mengambil gambar impian apa yang hendak kita capai dan ditampal di atas board atau tak de board tampal je kat dinding.

Cari gambar yang cantik cantik.. Yang boleh naikkan semangat keterujaan kita tok menggapainya.

Kemudian, VB Korang boleh letak ditempat yang senang di lihat, contohnya dibilik tidur. Supaya, bila bangun tido dan sedang mamai tu minda bawah sedar kita akan membantu kita merealisasikan impian kita tu.

Pada Huda, buat VB ni memang sangat bagus.. sebab dengan adanya VB ni, ia akan automatik memandu arah kita.. untuk mencapai setiap impian kita. Kita pun semakin berusaha untuk kejar impian kita tu.

Tapi, bila kita hendak membuat VB ni.. perlulah realistik. Ada 4 yang perlu untuk memastikan VB kita realistik iaitu

1.Ia mesti tidak melanggar undang undang.
2.Tidak melanggar hukum agama.
3.Tidak melanggar adab adab sesama manusia.
4.Didalam batasan usaha seorang manusia

Impian juga perlu specifik.

Contoh:

“Alhamdulillah, saya mencapai income rm2000 dengan 3000guv”.Kena nyatakan income brape yang kita nak dan kalau wat biz shaklee ni, brape uv atau guv yang kita mahu.

Sebab, target Huda nak naik rank Supervisor . So, nak naik rank supervisor dlm around 3000uv.

Lpstu kira satu hari berapa uv yang perlu kita dapatkan untuk target sebulan 3000uv tu. bila, bahagi bahagikan gini.. lebih mudah kita nak capainye.Bila kira, around 100uv sehari perlu kita jual produk. Ni kita leh target, set apa yg kita nk focus untuk dpt 100uv sehari.

Itu bagi Huda yang bisnes shaklee ni, tapi bagi korang yang bukan ahli shaklee.Korang pun boleh buat VB ni,apa yang korang nak dalam hidup korang.

Contoh:

Nak kereta Vios tahun 2018.Korang specifickan warna apa, harga kereta tu brape dan kira bulanan bayar kereta tu brape.

K la.. Jom, sama sama buat Vision Board kita. Semoga VB menjadi realiti.

Huda tahu, kalau korang mempunyai matlamat dan impian.. Huda pasti, korang mesti ada menulis matlamat dan impian korang tu kan. Paling simple, korang tulis sahaja di atas buku impian korang.

Tapi, mengikut mentor shaklee Huda, VB yang terbaik adalah dengan mengambil gambar impian apa yang hendak kita capai dan ditampal di atas board atau tak de board tampal je kat dinding.

Cari gambar yang cantik cantik.. Yang boleh naikkan semangat keterujaan kita tok menggapainya.

Kemudian, VB Korang boleh letak ditempat yang senang di lihat, contohnya dibilik tidur. Supaya, bila bangun tido dan sedang mamai tu minda bawah sedar kita akan membantu kita merealisasikan impian kita tu.

Pada Huda, buat VB ni memang sangat bagus.. sebab dengan adanya VB ni, ia akan automatik memandu arah kita.. untuk mencapai setiap impian kita. Kita pun semakin berusaha untuk kejar impian kita tu.

Tapi, bila kita hendak membuat VB ni.. perlulah realistik. Ada 4 yang perlu untuk memastikan VB kita realistik iaitu

1.Ia mesti tidak melanggar undang undang.
2.Tidak melanggar hukum agama.
3.Tidak melanggar adab adab sesama manusia.
4.Didalam batasan usaha seorang manusia

Impian juga perlu specifik.

Contoh:

“Alhamdulillah, saya mencapai income rm2000 dengan 3000guv”.Kena nyatakan income brape yang kita nak dan kalau wat biz shaklee ni, brape uv atau guv yang kita mahu.

Sebab, target Huda nak naik rank Supervisor . So, nak naik rank supervisor dlm around 3000uv.

Lpstu kira satu hari berapa uv yang perlu kita dapatkan untuk target sebulan 3000uv tu. bila, bahagi bahagikan gini.. lebih mudah kita nak capainye.Bila kira, around 100uv sehari perlu kita jual produk. Ni kita leh target, set apa yg kita nk focus untuk dpt 100uv sehari.

Itu bagi Huda yang bisnes shaklee ni, tapi bagi korang yang bukan ahli shaklee.Korang pun boleh buat VB ni,apa yang korang nak dalam hidup korang.

Contoh:

Nak kereta Vios tahun 2018.Korang specifickan warna apa, harga kereta tu brape dan kira bulanan bayar kereta tu brape.

K la.. Jom, sama sama buat Vision Board kita. Semoga VB menjadi realiti.

Salam sayang,

Huda

Cara Recharge Diri

Assalammualaikum..

Hari minggu adalah hari yang paling best bagi Huda untuk recharge diri..seronok sangat kan, sebab masa ni lah betul betul masa untuk kita spend time untuk diri sendiri.

Antara perkara yang Huda paling suka buat untuk recharge diri adalah:

1.Bercamping ditepian pantai

Sudah tentu ni adalah cara paling bagus untuk recharge diri. Sebab di hadapan kita ada unsur air, yang boleh menenangkan jiwa kita. Sambil tu boleh la relex relex kn diri bermeditasi ke ataupun berzikir.

2.Buat senaman ringan

Bersenam dengan cara simple pun tak pe.. untuk mengembalikan aliran darah supaya lancar dan merelekkan badan kita.

3.Memancing

Bukan Huda yang mancing. Tapi, Huda menemani suami yang minat memancing.. selalu suami memang mudah dapat rezeki ikan besar besar tau. Haha, ni pun boleh recharge diri Huda. Buat apa yang kita suka.

4.Tido di Hotel

Sebab, mengikut kata upline Huda.. sekiranya kita nak mendapat ide yang mencurah curah ataupun recharge diri. Bolehlah keluar dari rumah,sebab enviroment akan berubah bila kita di tempat lain.

5.Hiking

Dalam perancangan ngan suami. .kami akan hiking sama sama.Memang teringin sangat nak berhiking.. bila kita dah suka dan minat, pasti ianya dapat membantu kita recharge diri.

6. Mencuba menpelajari bahasa asing

Perkara yang paling seronok untuk dibuat, dengan mempelajari bahasa asing… menjadikan kita, jauh dari memikir tentang kerja dan sebagainya.

7.Beraffirmation

Ni sangat sangat membantu mendidik minda bawah sedar kita.. bantu juga recharge diri kita ni.

8.Lebihkan amalan rohani, dengan berzikir lebih dari hari biasa.

9.Mandi dengan air hangat

Seharian menadap kerja yang memenatkan minda, ambil beberapa minit untuk mandi dengan air suam.. membantu sangat untuk recharge diri.

10.Membaca buku english

Agak sukar juga, tapi Huda cuba membaca dengan berpandukan kamus. Membantu juga kepada Huda untuk recharge diri sebab membuat perkara di luar kebiasaan.

11.Breathing

Melakukan teknik pernafasan

12.Ketawa

Ni memang best, seharian wat kerja dengan stress.. jumpe kawan kawan ataupun menonton cerita cerita lawak, akan membantu untuk kita recharge diri.

Ok setakat itu sahaja teknik teknik recharge diri yang Huda buat dan akan buat untuk merelekkan diri. Semoga bermanfaat.

Salam sayang,

Huda

Solusi Bagi Penyakit Sendi

Alternatif kepada Joint Health (AJHT)…

Assalamualaikum semua

Sekarang ni semua orang pun tercari2 solusi utk masalah sendi memandangkan AJHT tiada dalam pasaran buat sementara…. Pasti ada alternatifnya kan?

Ok di bawah,  ad beberapa produk yang menjadi solusi bagi penyakit sendi.. Antaranya adalah:

1. VIVIX

Kajian menunjukkan resveratrol (bahan dalam Vivix tuh) berkesan utk mengatasi masalah keradangan, antioksidan, membaiki DNA dan menghalang sel dari bermutasi. Ia bukan saja sangat bagus untuk masalah sendi tapi masalah2 kesihatan lain. Silap2 boleh muda 25 tahun?

2. Collagen Powder (SCP)

Kolagen diperlukan utk membaiki dan maintain tisu2 lembut di sekitar sendi. kalau tisu2 ni rosak.. itu yg krupp krappp sakit sendi segala tu.

3. VITA-C

Vitamin C sangat penting dalam penghasilan Collagen. Suka atau tidak kita ni sebenarnya kekurangan vitamin C sebab ia mudah sangat keluar dari tubuh kita.

 

Salam sayang,

Huda

Apa Itu Paten Tertunda Vivix

Patent-Pending Vivix:

Assalamualaikum wbt

Korang dh tau kan yg vivix ni ada patent pending. Apa maksud patent pending? Maknanya produk ni dah dihantar permohonan utk dapat hak patent. Walaupun belum dipatenkan secara rasmi, tp dgn adanya patent pending, Vivix ni secure, takde orang boleh tiru patent2 Shaklee ni.

Apa yg Shaklee patenkan utk produk Vivix?

1. Proses Cold Filling Extraction.

Ada banyak jenis proses utk ekstrak jus/minyak/pati dari tumbuh2an.

Cold extraction maknanya buah2 yg digunakan dlm vivix di-press utk mengeluarkan patinya dgn suhu rendah.

Ada proses yg guna air panas/suhu panas, proses mcm ni boleh menurunkan kualiti produk tu walaupun hasilnya mgkn lebih banyak.

Skg Shaklee patenkan proses cold filling extraction ni utk Vivix jadi org lain takleh curi.

2. Gabungan Polifenol

Bagi kesan maksimum, Vivix bukan cuma ada resveratrol tp gabungan polifenol. Umpama kita telan anggur muskadin sebijik.

3. Semulajadi, tanpa pengawet & stabil.

Kalo kita letak Vivix atas meja, Vivix tak meruap. Kalo letak dlm freezer, Vivix tak beku. Dan tindakan tu bukan dgn bantuan bahan2 kimia okey!

Beruntung tak kita ada Vivix? Untung kan…?

Salam sayang,

Huda

Bagaimana Vivix Hilangkan Ketagihan Merokok

BAGAIMANA VIVIX HILANGKAN KETAGIHAN MEROKOK

Assalamualaikum wbt

Dah banyak testimonials yang dikongsikan tentang kejayaan berhenti merokok dgn Vivix kan… Persoalannya, macamana Vivix ni boleh hilangkan ketagihan merokok?

1. Vivix men-detox-kan nikotin dari dalam darah, organ, otak, etc. Bila nikotin dah takde, rasa ketagih nak nikotin pun hilang.

2. Orang merokok merasakan satu ‘feeling’ bila dia isap rokok. Sbb tu bila dia berhenti isap rokok, otak dia rasa lain macam & memanggil2 utk dia hisap rokok balik bg mendapatkan semula ‘feeling’ tu. Vivix boleh memberikan ‘feeling’ tu, jadi bila dia minum Vivix, dia tak rasa terpanggil nak merokok.

3. Vivix mengurangkan simptom withdrawal bila berhenti merokok. Simptom withdarawal ni teruk2 juga. sebab tu ramai orang yg berhenti merokok tiba2, dia kena macam2 penyakit. senang cakap, badan ‘terkejut’ dgn keadaan yang dia tak biasa (takde sumber nikotin). Insya-Allah dgn Vivix boleh redakan kejutan tu.

Sebaiknya Vivix diambil bersama dgn DTX Complex utk detox segala benda yg ada dalam organ dalaman terutama hati.

Mahu mencuba, cepat cepat contact Huda

www.wasap.my/60177045796

Salam Sayang,

Huda

Cara Mantapkan Sale Personal Dan Group Bisnes

Assalammualaikum..

Selamat bercuti, bagi mereka yang cuti kerja arini.

Ok, Hari ini, Huda nak share sikit bagaimana cara Huda gandakan sale personal Huda dan group,dan juga bagaimana Huda mengembangkan bisnes Huda iaitu group Our Succesful Team.

Setiap orang, pasti berbeza cara diorang mengembangkan bisnes masing masing. Ini pula, cara Huda.

Untuk Step gandakan sale personal

1.Set target, bahagikan kepada harian atau mingguan.

2.Usahakan update Fb kalau sebelum ni 5x.. kini usaha gandakan lagi 20x sehari.

3.Update blog sebelum ni 2 entry, gandakan menjadi 10 entry dalam satu hari.

4.Gandakan amalan rohani.

5.Sentiasa follow up customer.

6.Buat kelas coaching pada anak anak shaklee.

7.Banyakkan membaca, kerana dengan membaca juga.. akan meningkatkan sale kita, coz kita dapat menarik bakal customer kita supaya membeli ngan kita. Sebab kita berilmu dan boleh memberi konsultasi kepada mereka.

8.Joint kelas kelas nutrisi.

9..Buat video dan update diyoutube,lepastu share difacebook.

10.Duit untung runcit rolling tok beli stok,yang ni penting.. tiap tiap bulan kita kena rolling tok naikkan sale kita.

11.Paling penting, korang dapat bonus korang tu.. korang kena bersedekah, dengan bersedekah kita akan sentiasa murah rezeki dan insyaAllah sale kita pasti berganda tanpa di sangka sangka.

Bagaimana pula cara menggandakan sale
group.

DUPLICATE semua cara Huda di atas.Bila anak anak kita buat benda yang sama ngan kita. Pasti, sale group akan berganda.

Cara Huda pula, dalam mengembangkan  bisnes Huda.

1.Buat kembara berjumpa dengan anak anak shaklee. Kita bagi dia sentuhan motivasi dan plan kita face to face dengan mereka.

2.Buat kelas ilmu contoh kelas mengenai vitamin dan kesihatan di telegram atau wasap. Contoh omega guard dan penyakit jantung.

3.DUPLICATE semua cara mentor tanpa tapi.

Akhir sekali,

DOA, USAHA dan TAWAKAL

Salam Sayang,

Huda

 

Mengapa Vivix Super Power

Kenapa Vivix ni Super Power?

ini kisah benar,

ade lah sorg aunty ni dah amalkan Vivix. Alhamdulillah, kesannya positif. Tapi kemudian dia tukar ke produk Pam*** sebab ingatkan Vivix ni sama je macam minuman botani lain. Ye lah, murah sikit katanya…

Namun lepas dah cuba Pam*** tu sendiri, aunty ni cakap “eh, tak boleh ni. makan Pam*** takde apa-apa kesan. Kena Vivix jugak baru best” dan aunty ni pun kembali mengamalkan Vivix setiap hari sampai lah sekarang.

Kenapa Vivix ni Sebegitu POWER? Sampai boleh bantu merawat simptom kencing manis & macam2 Kanser? Sbb di bacakan Yasin Malam Jumaat?

Jawapannya sebab Vivix ni ada Resveratrol yang memulihkan sel badan kita sampai ke tahap paling jauh, DNA. Takde produk lain sehebat Vivix.

Mahal?

Kalau ada customer complaint harganya yang beratus, bagitahu je lah “baik beli Vivix ni sebab peluang nak betul-betul berkesan tu tinggi. drpd berhabis duit cuba benda lain yg belum tentu ada apa-apa effect (sbb mmg xde apa-apa kajian pun produk2 lain ni) & last2 kena jugak beli Vivix”.

Amcam, Power kan Vivix kita ni?

Mahu cuba, contact Huda kita sembang dulu

www.wasap.my/60177045796

Salam sayang,

Huda