Produk COQ-TROL Plus Untuk Penyakit Jantung

Jam bergantung pada bateri untuk bergerak. Bila habis bateri, jam akan terus berhenti dari berputar.

Dalam tubuh manusia, jantung ibarat bateri. Bila berhentinya jantung maka tamatlah riwayat hidup manusia tersebut.

Ajal maut ditangan ALLAH jua, namun tak salah meletakkan usaha dalam berusaha menjaga kesihatan khususnya penjagaan organ jantung.

Coenzyme Q10 dikatakan nutrien yang membantu meningkatkan fungsi jantung secara optimum dan CoQ10 ini juga dikatakan sangat bagus untuk membantu untuk kekuatan tenaga.

Ianya baru dilancarkan dalam Malaysia namun yang pasti ia pasti mendapat sambutan yang hebat.

Ramai yang tidak menyedari penyakit jantung adalah pembunuh senyap no 1 dunia. Maka jom kita usaha menjaga jantung kita supaya berfungsi secara optimum dan kita hidup cergas dan ceria.

Mahu cuba, hubungi Huda ea

www.wasap.my/60177045796

Salam sayang,

Huda

Travel Pengalaman Terindah

Travel adalah salah satu minat Huda, jika ada rezeki..tempat yang paling Huda nak pergi adalah negara jepun.Suka tengok budaya diorg yang berkimono, geisha,kisah kisah nakuza dan sebagainye tu hihi.

Makanannya seperti sushi, tempura, sashimi, takoyaki, sukiyaki dan sebagainya kebanyakannya sudah ada dikedai kedai makanan Jepun di Malaysia. Tetapi, pengalaman untuk menikmati sendiri di negara matahari terbit itu.. pasti berbeza dan tidak sama.

Dulu, semasa belajar ..travel di Melaka..pernah la jugak belajar bahasa jepun.Tu yang mengidam ngidam nak gi sana tu. Sebab, kita dah ad pengalaman bergaul dengan sensei dari jepun kan. Seingat Huda, nama nya Mr Iga ataupun dikenali sebagai IGA SAN.

“Watashi wa, sensei, anatawa, ohaigozaimasu, konbanwa, konniciwa, iye’, hait, moshi moshi” haha, antara patah perkataan yang Huda ingat.

Bukan apa, kita dah kenali beliau dan juga sudah blaja sikit bahasa mereka. Itu yang terasa teringin sangat nak travel ke sana.. nk practise apa yang kita belajar lancar ke idok haha.. walaupun belajar bahasa jepun separuh jalan haha.

Orang kata, jauh berjalan luas pengalaman kan.Itu betul,sebelum Huda travel lebih jauh lagi. Kita travel tempat tempat yang dekat dulu. Sebab, pengalaman yang kita dapat.. tetap berbeza.lni Huda nak share pengalamaan Huda bertravel,dekat je dik non Melaka je.

Dulu sepanjang di Melaka, masa tu umur muda lagi 19 tahun. Memang agak janggal jugak la,maklumlah belajar tempat orang. Budaya mereka dengan kita, agak berbeza. Jadi, ia menjadikan Huda matang dalam pergaulan. Rasa, kalau dok tempat sendiri je. Memang, tak kan dapat merasalah pengalaman di negeri orang.

Bukan itu sahaja, dari segi makanan pun berbeza dengan kita.Contoh kita masak asam pedas mungkin berbeza sikit dengan orang melaka masak . Kita kena
belajar menerima. Ha, dari situ.. kita pun boleh belajar pula cara diorang masak. Syok kan.

Kepelbagaian budaya di sana,membuat kan Huda ingat sentiasa pengalaman ketika di sana. Banyak ilmu yang Huda dapat tau ketika disana.Dari segi percakapan, dialek dan sebagainya.

Dari segi ukiran ukiran rumah di sana, sangat unik. Rumah rumah kampung mereka penuh dengan ukiran ukiran.Di sana juga, huda banyak belajar tentang Budaya baba nyonya,berbaju kebaya pendek, berkain batik dan berterompah.Masakan diaorg pula berbeza dengan kita . Pergh, sangat memberi pengalaman yang luar biasa la bagi Huda.

Kemana sahaja Huda travel samada di dalam negeri, paling Huda minat adalah mengambil gambar sebagai kenangan dan mencuba makanan tradisi mereka.

Tapi sayang, pada ketika itu.. handphone yang digunakan Nokia 3315 .Tak dapatlah Huda buat kenangan.. Walaupun dah banyak tempat berjalan ketika itu 😂

Sebenarnya, apa yang kita dapat bila travel ni..bukan sekadar pengalaman. Tetapi, lebih dari itu.

1.Doa bermusafir

Masa ni la kita leh submit doa banyak banyak. Sebab antara salah satu doa yang dimakbulkan, adalah ketika bermusafir.

2.Belajar untuk menjadi seorang yang rendah hati dan humble

Contoh kita seorang yang agak glamour di Malaysia, bila kita travel kita dah tak dikenali. So, kalau ada masalah kita pasti merendah hati bertanya dengan mereka kan.

3.Pengalaman

Memang sangat mahal. Walaupun kita sering mendengar dari rakan rakan kita pengalaman diorang. Tak sama, jika kita travel sendiri.

Ok lah,

Doakan Huda, semoga dengan asbab berbisnes Shaklee ni.. Huda dapat tavel mengelilingi dunia pula. Sepertimana upline Huda.

Sebab, Huda sangat suka makan..Teringin sangat nak mencuba makanan negara luar dan belajar bahasa negara lain.

Huda ni, memang Terliuq kalau tengok gambar gambar makanan, terutama gambar gambar makanan yang diupload oleh mereka mereka yang gi travel tu haha.

Banyak lagi sebenarnya nak cite pasal travel Huda ni.. tapi, di facebook agak limit.

InsyaAllah sambung di blog Huda ea

*gambar ketika travel tak de, so.. Huda belanja beberapa gambar makanan Thai yang Huda cuba semasa festival food thai itu hari haha.

Free, layan video ni sekali..Nak sangat !!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1109862495777137&id=549616078468451

Salam sayang,

Huda

Inspirasi Huda Shaklee

Bila sebut microsoft,mesti orang ingat tentang Bill Gates.Bila sebut Naelofar teringat Neelofa.

Begitu juga Huda, Huda nak menjadi sumber inspirasi kepada mereka yang pendiam & tak banyak cakap. Sebab Huda pun pendiam dan tak banyak cakap.

Jadi, tiada halangan ataupun kepayahan pun utk berjaya dalam dunia serba-serbi canggih ni. Kerana di zaman internet ni kita tak perlu becok dan peramah pun. Malah, bisnes online lah medan terbaik untuk mereka yg pendiam kerana kita tak perlu berdepan dgn sesiapa pun.

Hanya pilihan atas diri anda sendiri.. ingin berubah ataupun tidak. Selagi kita tak cabar diri, kita tak akan tau potensi diri kita yang sebenar.

Huda mengalu alukan dan ingin membimbing mereka yang merasa rendah diri kerana tidak pandai beramah mesra dgn orang ramai utk berjaya dalam bisnes shaklee.

Kerana dalam bisnes ni kita bukan saja boleh membina potensi diri di sebalik sifat pendiam kita, tapi juga membuktikan diam-diam ubi berisi.

Pendiam dan tak banyak bercakap bukan alasan. Sebaliknye,penuhilah ilmu di dada sebagai sumber kejayaan kita.

Tak perlu cakap banyak, cepat2 contact Huda. WhatsApp saja Huda. sebab Huda pun tak suka bercakap, macam awak juga.

www.wasap.my/60177045796

Salam sayang,

Huda

Huda dan Shaklee

Assalammualaikum..

Salam tahun baru,

Since 2012..Huda joint shaklee, dan beberapa tahun lps break sekejap dan sekarang Huda still lagi bertahan dengan Shaklee.

Faktor utama, Huda masih lagi memilih shaklee adalah kerana companynye yang sudah lama bertapak. Produknya pula, diperbuat daripada bahan semulajadi tanpa campuran bahan kimia.Jadi, Huda tak perlu ragu ragu kerana shaklee ada juga landsmark studynye dan juga kilangnya sendiri.

Selain itu, Huda ingin membantu semua rakan rakan dan juga khususnya kepada rakyat malaysia supaya bebas dari masalah kesihatan.Sebab, zaman sekarang ni kan banyak radikal bebas.So, kita perlu protect dengan antioksidan yang tinggi.Dishaklee, ada produk tersebut. Wang bukan faktor utama, ikhlas untuk membantu adalah sebab utama.

Yang paling best,shaklee bukan sahaja memberi imbuhan atau bonus kepada pengedarnya. .. Tetapi ia lebih kepada mendidik para2 SID supaya berfikiran positif, berilmu dan juga bekerja keras.

Tahun ni, Huda target hendak membantu ramai orang, supaya memahami apa falsafah shaklee yang sebenarnya.Bukan sekadar berjualan, tapi Huda mahu semua orang menggunakan produk shaklee tanpa ragu ragu.

Salam 1 Januari 2018

Salam Sayang,

Huda