Apa Yang Perlu Di buat Ketika Closing Day

Assalammualaikum…

Bagi kami sebagai ahli shaklee, setiap 30/31 haribulan merupakan hari closing kami.

Masa inilah yang akan menjadi penentu kepada kami sebagai SID.Macam penentu aras la, sama ada kita ni akan naik rank bulan depan atau pun tidak.

Begitu juga, penentuan bonus brape yang akan kita dapat pada setiap 14hb nanti. Memang berdebar sangat rasa, tak tahu la nak cakap macam mana.

Sebab setiap bulan, kita ada target untuk capai apa yang kita nak. Kiranya hari ni, akan jadi penentu target kita tu. Sama ada capai ataupun tak.

Hari tersebut, memang kena lebih lebih lagi fokus. Walaupun hari tersebut hari terakhir. Tapi itu, bukan bermakna kita perlu putus asa.

Amalan rohani perlu lagi dilakukan sekerapnye dan juga aktiviti fizikal perlu fokus juga.

 

Salam Sayang,

Huda

Saya Leader Terbaik Pilihan Anda

Assalammualaikum..

Selamat pagi dan salam ceria.

Masuk bulan February dah hari ini.

Alhamdulillah, rezeki sale bulan lepas mencecah 4angka ?.

Permulaan yang baik bagi Huda untuk bulan lepas.

Bulan february ini, Huda nak buka peluang kepada 5 orang sahaja untuk membina bisnes bersama Huda.

Ada yang nak dibantu tak.

Huda nak 5 orang je yang betul betul komited nak buat sampai jadi.Sebab,bisnes shaklee ni kena buat dengan bersungguh sungguh tanpa putus asa.

Bab bab marketing Huda akan ajar, tapi teknik khas special hanya kat group Huda je ea.

Antara yang Huda akan share adalah

1.Bagaimana asas membuat blog.
2.Teknik berkesan diInstagram untuk closed sale.
3.Group support yang aktif dan positif.
4.Membina pages dengan teknik simple, akan mudah closed sale.
5.Group support untuk tool periklanan.
6.Bagaimana membuat vlog

Dan banyak lagi

Cuma satu je Huda nak, bertindak segera k

Wasap link ini, Huda akan terangkan dengan lebih lanjut. ?

Let’s Joint my team ?

Our Successful Team

www.wasap.my/60177045796

Salam sayang,

Huda

Antara Buku Buku Yang Huda Baca Sekarang

Assalammualaikum..

Hari ini, Huda nak berkongsi buku apa yang Huda baca sekarang.

Tak lain tak bukan adalah buku Produk Knowledge dan juga buku 365 boost your metabolisme.

Buku produk knowledge ni, best tau.. Since Huda jual suppliment, jadi Huda kena baca dan hadam segala isi penting dalam buku ni. Banyak ilmu tentang produk ada dalam buku ni.

Segala ingredient produk dijelaskan dengan detail. Jadi, kalau ada yang nak tahu pasal produk. Huda boleh jelaskan apa yang perlu bagi korang masa korang konsultasi dengan Huda nanti.

Bukan senang tau, sebab ad certain produk yang tak boleh diambil oleh sebarang orang. Memang kena ada ilmu ?.

Buku 365 boost your metabolisme. Buku ni, Huda belum hadam lagi.. Baru separuh baca. Buku ni, best jugak berkaitan bagaimana kita nak boost kita punya metabolisme.

Buku yang latest, Buku Celoteh Susu Sejat edisi 1 & 2,buku ni berkaitan dengan diet.. Ilmu banyak dalam ni.. Boleh diguna pakai semasa sesi konsultasi nanti.

Buku ni, Huda belum buka lagi.. Nnti Huda post gambar ea ?

Korang ad yang nak juga ea buku produk knowledge tu.. Boleh je..

Let’s joint our team

Jadi ahli dapat juga buku tu nanti ?

Klik sini tau www.wasap.my/60177045796

Salam Sayang,

Huda

Cara Supaya Bisnes Sentiasa Progress

Assalammualaikum…

Dalam bisnes, apa yang perlu Huda lakukan bagi memastikan bisnes Huda ni sentiasa ad progress.

1.Huda akan pastikan semua ahli, complete membuat master checklist.

2.Selalu review bersama team, target yang hendak dicapai.

3.Berjumpe dengan downline bagi membincangkan plan dan juga strategi bisnes.

4.Selalu memberi motivasi di dalam group biz.

5.Menambah ilmu marketing terkini bagi memastikan team Huda, mendapat ilmu terkini.

6.Setiap hari review mengenai plan perniagaan.

7.Mengadakan kelas berkaitan produk.

6.Berdoa kepada Allah semoga dipermudahkan segala urusan.

 

Salam Sayang,

Huda

Cara Atasi Lemau Dalam Bisnes

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Assalammualaikum..

Dalam menjalankan bisnes.. Memang akan ada saatnya,kita akan rasa kelemauan ?.

Apa yang perlu kita lakukan.. Tarik nafas dan relek. Kemudian, kita set balik apa yang kita nak dalam bisnes ni.. Ingat Big why kita, sape yang kita nak bantu.

Ingat balik, kesungguhan upline kita yang penat berusaha membantu kita supaya lebih berjaya. Siang malam tu.. Kurang tido kan nak bantu kita.

Lemau lemau paling sekejap pun beberapa minit je.. Muhasabah diri. And jalan je terus, ingat..banyak tanggunggjawab yang kita nak galas. Bukan di dunia je dan yang paling penting di akhirat jugak.

Remind for myself

Salam sayang,

Huda

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Pengalaman Yang Diperolehi Selepas Coaching

Assalammualaikum..

Sebut mengenai coaching,tau tak apa itu coaching.

Coaching ni bermaksud melatih atau mengajar.

Bila kita di coaching ni, kita akan lebih bersemangat dan berusaha lebih keras untuk melakukan sesuatu. Sebab kita dah ditunjuk jalan dan dipaksa untuk melakukan sesuatu itu dengan lebih baik.

Pada Huda coaching ni sangat bagus dan membantu Huda untuk progress diri. Apa yang kita belum capai, kita ada coach yang tegas membantu kita kearah tujuan yang betul untuk kita menggapai sesuatu tu.

Semakin semangat tau bila kita dah dicoaching ni. Banyak kita dapat idea dan juga memberikan kita impak yang sangat positif.

Bila dah coaching ni, haruslah bertindak cepat.. Supaya kita tak lari fokus.

Salam Sayang

Huda

Youth Produk Awet Muda

Terbukti Berkesan!!

Produk YOUTH, adalah produk terbaru dari shaklee. YOUTH sangat sangat best. Ianya diformulasikan selama 8 tahun barulah, ianya di keluarkan dipasaran.

Lama kan 8 tahun..

Mengapa begitu lama produk YOUTH ini hendak dihasilkan. Ia makan masa lama untuk memberi jaminan produk YOUTH ini benar benar berkualiti berdasarkan kajian kajian yang telah dijalankan.

Sementelah, ia menggunakan wang berjuta juta bagi memastikan produk YOUTH ini sememangnya berkesan dan selamat.

Korang jangan risau, produk YOUTH ini sememangnya.. Tiada bahan bahan terlarang.

Dek kajian yang sememangnya dijalankan secara teliti:

100% Vegan ✅
Hipoalergenik ✅
Non – Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori )✅
Diuji oleh ahli dermatologi ✅
Diuji oleh ahli oftalmologi ✅

Janji Shaklee rangkaian penjagaan kulit Youth ni bukan saja menambah baik kesihatan kulit secara menyeluruh tapi ia juga dijamin mampu mengubah usia kulit kita menjadi lebih muda !!!

Huda sangat excited nak cuba produk YOUTH ni, sebab Huda sememangnya suka menggunakan bahan bahan semulajadi.

Ayuh, usah berlengah lagi.. Cepat2 wasap Huda untuk pre-order produk YOUTH ini.

www.wasap.my/60177045796

Salam sayang,

Huda

Insan Yang Huda Mahu Memberikan Inspirasi

Anak..

Kalau sebut mengenai inspirasi, Huda mahu memberi inspirasi Huda kepada anak. Biar anak tahu tentang pengorbanan dan kesusahan kita sebelum mengecapi kejayaan.

Kejayaan, tentu mereka lihat dan terinspirasi dengan kita. Bila, kita berjaya. Mereka akan jadikan kita ni contoh untuk mereka berjaya.

Saat ini, Huda perlu bekerja keras dan melakukan yang terbaik dalam bisnes untuk dijadikan contoh dan teladan bagi anak sendiri.

Salam sayang,

Huda

Perkara Yang Huda Takuti

Perkara yang paling Huda takuti adalah berhadapan ngan orang.

Ingat lagi, masa kat sekolah.. Kalau ada aktiviti apa pun kat sekolah, memang takla nak joint. Lagi lagi masuk pertandingan ataupun yang berkaitan dengan orang ramai.

Malu sangat wei ?

Tapi, suatu hari tu.. Huda cabar diri dengan menyertai pertandingan english short story. Haha,memang berpeluh la masa tu. Masa trainning, cikgu dah bebel jgn serius n menggigil sgt haha.

And, short story.. Time pertandingan tu, Huda boleh melakukannya.. Walaupun last last tu, tengok kertas haha. Yang penting kekhusyukan dan tepukan dari penonton tu yang membuatkan kita bersemangat.

And now. Walau malu mcm mane pun, tapi kalau benda tu.. Memang Huda minat, Huda langgar je. Sebab, tak nak menyesal dikemudian hari.. Sebab, nak sangat buat benda tu kan.

Sekarang,

Dalam bisnes juga, Huda cabar diri.. Apa yang tak pernah Huda buat, Huda akan buat.

Salam sayang,

Huda

Perjuangan Huda Dalam Shaklee

Dalam bisnes shaklee..

Apa yang Huda nak perjuangkan adalah supaya masyarakat mengamalkan gaya hidup sihat,pemakanan yang sihat disamping pengambilan suppliment sebijaknya.

Asas yang paling penting yang perlu masyarakat tahu adalah:

1.Mengamalkan pemakanan secara sihat.

Perlu mengambil nutrisi seimbang yang diperlukan oleh badan dengan mengambil pelbagai jenis nutrien daripada makanan setiap hari.

Ini bagi memastikan, kita terhindar dari sebarang penyakit dan juga gangguan daripada radikal bebas.

Jangan tak tahu ea, kebanyakan punca penyakit adalah daripada kekurangan nutrisi.

Apa yang perlu kita lakukan lebihkan buah buahan, sayur sayuran, bijirin dan susu tanpa-lemak atau rendah-lemak.

2.Perlu melakukan senaman dan mengekalkan berat badan ideal.

Kita perlu menjadikan aktiviti fizikal yang teratur sebagai kunci komponen utama bagi program pengurusan keseluruhan kesihatan secara menyeluruh untuk menyokong kesihatan menyeluruh disamping risiko penyakit kronik.

Untuk mengekalkan kesihatan yang optimum:

-Lakukan aktiviti fizikal sekurang kurangnya 30-60 minit untuk kebanyakan hari dalam seminggu. Tetapkan matlamat untuk melakukan 10,000 langkah atau lebih setiap hari.
-Tingkatkan waktu latihan atau lakukan secara intensif untuk manfaat kesihatan dan untuk mendapatkan berat badan ideal.

3.Pengambilan suppliment sebijaknya

Amalkan pemilihan makanan yang teratur sebagai sebahagian daripada rutin harian untuk menyokong gaya hidup sihat.

Saranan pengambilan:

-Pengambilan multivitamin/mineral seimbang dan komprehensif dengan sekurang kurangnya 500mg kalsium dan vitamin D.
-Pengambilan nutrien antioksida seperti vitamin C dan E, beta Korena yang dapat membantu melindungi sel dari penuaan.
-Vitamin B termasuk asid folic,vitamin B6 dan B12, untuk membantu melindungi DNA dan menyokong penuaan sihat.
-Asid lemak Omega-3,EPA dan DHA untuk mengurangkan risiko penyakit kardio dan juga membantu meningkatkan tindak balad metabolik dan keradangan.
-Probiotik untuk menyokong kesihatan penghadaman dan sistem imun.

Apabila masyarakat telah mengikuti perkara asas ini. Huda pasti masyarakat akan lebih sihat dan kurangnya berpenyakit.

Inilah perjuangan yang perlu Huda lakukan dalam bisnes Shaklee.

CREATING HEALTHIER LIVES

Salam sayang,

Huda