Omega Guard Shaklee Untuk WAHM

‚ÄŹKENAPA WAHM (sesiapa je pun sebenarnya…) PERLUKAN OMEGA GUARD?

Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard Shaklee) dgn perkembangan minda kanak2. Kan…

Sebenarnya Omega Guard Shaklee ni sgt banyak fungsi dia especially utk mak2 yg superbizi nih.

1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yg berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau asyik sedih2, amalkan Omega Guard ye!

2. Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.

4. Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dgn masalah susah nak ingat terutama benda2 yg dipelajari.

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru….sekali baca/dengar terus faham. Maklumlah mak2 ni bukan ada masa sgt nak ulangkaji banyak2 kali. Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman…. Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sbb tak faham2 ūüėÖ

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari¬†& kalo nak tau, masalah2 mental mcm perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3. Dlm Quran pun ada sebut ttg makan ikan kan…

Banyakkan sharing tentang Omega Guard agar semua orang amik.. Bukan ibu mengandung, kanak2, org ada masalah kesihatan je tau… Semua orang kena amik. Bila semua orang happy barulah masyarakat jd harmoni kan ūüėä

**kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap2 kosong atau assumption je.

FAQ Vivix Shaklee Untuk Kesihatan

Assalammualaikum..

Hari ni,  Huda nak berkongsi tentang soalan yang kerap ditanya oleh kebanyakan pelanggan Huda mengenai Vivix Shaklee.

Semoga dengan entry Huda ini,  dapat menjawab sedikit sebanyak tentang Vivix Shaklee yang merupakan produk yang paling mewah di shaklee.

Jom baca tentang Vivix Shaklee:

Q:Apa itu Vivix

A:Vivix  kalau anda nak tahu,  ia merupakan satu penemuan revolusi baru dalam pemakanan polifenol.Vivix mengandungi satu campuran botanikal yang eksklusif,hebat dan pattern tertunda.

Apa yang paling best mengenai vivix ini adalah pattern tertunda, pattern tertunda ini bermaksud formulasi di dalam vivix itu tidak akan boleh ditiru oleh mana mana syarikat produk kesihatan yang lain. So, sangat berkualiti kan Vivix ni.

Ada satu kajian di jalankan kepada vivix shaklee ini,  ia dapat menggalakkan rangsangan penuaan yang sihat.

Q:Siapa yang memerlukan Vivix

A:Orang dewasa yang ingin mendapatkan khasiat polifenol semulajadi yang tinggi. Iaitu khasiat antioksidan yang tinggi dalam Vivix.

Q:Bolehkah menggunakan Vivix dengan suppliment lain

A:Ya, boleh. Nutrien nutrien penting yang ada dalam vitamin bergabung bersama polifenol dalam vivix akan memberi sokongan spektrum penuh bagi mendapatkan gaya yang lebih sihat.

Q:Apa yang menjadikan anggur Muscadine di dalam Vivix berbeza dengan anggur yang lain.

A:Anggur Muscadine adalah salah satu anggur yang paling jarang ditemui dan paling mujarab dengan profil unik polifenol yang merupakan antioksida yang tinggi.

Anggur Muscadine berbeza juga kerana ianya bersaiz besar berbanding buah anggur biasa. Anggaran harga bagi sebiji anggur Muscadine ni pun mencecah Rm100 sibiji.

Q:Apakah Polifenol

A:Polifenol adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan sekumpulan fitonutrien (nutrien berasaskan buah buahan dan sayur sayuran yang berwarna warni) yang mempunyai kaedah antioksidan dan berpotensi memberi kesan dalam perlindungan terhadap penuaan selulular dan sekaligus membantu penambahbaikan terhadap tahap kesihatan manusia.

Q:Apakah Resveratrol

A:Resveratrol adalah polifenol yang telah didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal di seluruh dunia.

Q:Berapakah banyak Revestrol dal Vivix

A:Vivix menyediakan 100mg resveratrol bagi setiap hidangan. Exstrak resveratrol ini mempunyai kandungan resveratrol semulajadi sebanyak 98% (berpandukan kajian saintifik terbaru) .

Vivix adalah menjangkaui daripada resveratrol, kerana ia digabungkan dengan polifenol yang terdapat pada anggur Muscadine.

Mengikut kajian gabungan ini, akan menjadi 10x ganda lebih berkuasa darpada resveratrol itu sendiri.

Q:Bilakah waktu sesuai untuk ambil Vivix

A:Minum satu sudu teh selepas makan setiap hari (sarapan pagi/tengahari).Goncang sebelum minum.

Q:Bolehkah diambil lebih 1 sudu teh setiap hari.

A:Tidak perlu, kerana di dalam Vivix ada campuran resveratrol dan phytonutrient yang bersifat antioksidan yang kuat dan akan memberi kesan 10x.

Q:Berapakah jangka hayat Vivix .

A:Hanya 9 bulan, setelah dibuka.

Ini adalah sebahagian soalan yang sering ditanya. Semoga Huda telah menjawab persoalan anda.

Contact Huda untuk Konsultasi percuma www.wasap.my/60127308930

Salam Sayang,
Huda

 

 

 

 

Awasi 10 Simptom Ketika Mengandung

Assalammualaikum..

Pengalaman saya, simptom ketika mengandung tidak begitu sukar. Saya hanya mengalami morning sickness yang teruk dalam masa 2,3 hari sahaja.

Tetapi, bagi ibu mengandung yang lain kemungkinan simptom ketika mengandung berbeza.Tidak, semuanya sama.Ada yang sukar dan ada yang tidak mengalami masalah langsung.

Justeru itu, para ibu perlulah membaca beberapa panduan di bawah bagi awasi 10 simptom ketika mengandung. Sebagai langkah persediaan ketika mengandung.

1. Sakit abdomen

Sakit yang teruk atau rasa mencucuk-cucuk pada bahagian abdomen atau atas perut, sama ada disertai dengan loya atau tidak.

Boleh jadi petanda bagi beberapa perkara:

-Kemungkinan para ibu mengandung mengalami ketakhadaman yang teruk, jangkitan virus dalam perut atau keracunan makanan.
-Sekiranye ibu mengandung dalam trimester ke 2, mengalami mungkin menandakan pre eklampsia, iaitu masalah serius yang memerlukan rawatan segera.

2.Sakit di bahagian bawah perut.

-Sakit teruk di satu sisi atau ke dua dua sisi perut, kemungkinan boleh terjadinya perkara ini:

-Ligamen ibu mengandung mungkin tertarik.
-Mengandung luar rahim @ ektopic pregnency.
-Fibriod menyusut
-Kelahiran pra matang.
-Keguguran.

3.Demam

Jika, suhu ketika mengandung lebih 37.5 darjah celcius tetapi tanpa sistem flu atau selesema, segera hubungi doktor.

-Kemungkinan ibu mengandung ada jangkitan.

4.Gangguan penglihatan.

Dapatkan rawatan sekiranya dalam masa trimester kedua, ibu mengandung mengalami kabur, ternampak tompok tompok bersinar.

-Ia mungkin simptom pre ekslampia.

5.Pendarahan faraj

Mengalami pendarahan yang ringan tanpa kesakitan mungkin tanda normal proses implantasi.

Tetapi sekiranya, ibu mengandung mengalami simptom pendarahan.

Perlulah segera berjumpa doktor.

-Kemungkinan akan berlaku kandungan luar rahim ataupun keguguran.

Yang ini,  saya pernah rasa. Sakit ya amat sangat. InsyaAllah,  berpeluang saya akan share pengalaman saya.

6.Peningkatan rasa dahaga

Jika ibu mengandung mengalami simptom rasa dahaga tetapi kurang membuang air kecil.

-Kemungkinan ibu mengandung mengalami penghidratan yang akan membahayakan ibu mengandung dan juga anak dalam kandungan.

7.Sakit ketika buang air kecil

Sakit ketika buang air kecil disertai dengan suhu badan tinggi, menggigil dan sakit belakang.

-Kemungkinan mengalami jangkitan kuman saluran kencing.

8.Muntah teruk

Muntah lebih dari 2-3 kali sehari akan menghidratkan dan melemahkan diri tetapi tidak membahayakan bayi. Jika mengalami muntah yang teruk,segeralah berjumpa dengan doktor.

9.Pengsan atau pening

-Kemungkinan ibu mengandung ketika itu, kurang makan ataupun mempunyai tekanan darah rendah.
-Jika pengsan perlulah hubungi doktor dengan segera, selepas ibu mengandung sedar.

10.Pergerakan Bayi Perlahan

Tiada pergerakan bayi atau perlahan lebih dari 24jam selepas minggu ke 21.

-Kemungkinan bayi anda tertekan. Jika, sedar bayi anda kurang bergerak seperti biasa. Segera hubungi doktor.

Semoga dengan 10 panduan ini,  dapat membantu serba sedikit ibu yang sedang mengandung.Hubungi Huda pengedar shaklee anda www.wasap.com/60177045796

Salam sayang,

Huda zin

Saya Pengedar Sah Shaklee Johor

Assalammualaikum..

Mari kenali Pengedar Sah Shaklee Johor anda. Nama saya Nurulhuda, berasal dari kluang johor dan kini menetap di Pasir Gudang.

Saya mula mengambil suppliment shaklee, semasa sesi penyusuan anak saya  iaitu sekitar tahun 2012 lagi. Oleh kerana,  suppliment shaklee ini memberi kesan positif kepada saya. Saya terus menjadi ahli dan kini pengedar sah shaklee johor.

Niat pertama saya mengambil suppliment shaklee adalah untuk kekal cergas semasa proses penyusuan. Para ibu breastfeeding pasti mengalami situasi yang sama seperti saya iaitu badan menjadi letih dan lesu ketika menjalani sesi penyusuan.

Tapi,  alhamdulillah badan saya bukan sahaja cergas dan tidak mudah letih.

Saya tau,  ibu ibu semua pasti mengalami situasi yang saya alami ketika itu, iaitu merasa keletihan dek melayan karenah anak kecil.

Alhamdulillah,  sepanjang saya mengambil suppliment shaklee ni. Saya kekal cergas dan tiada masalah dalam melalui tempoh penyusuan anak saya sehingga berusia 2tahun.

Dengan pengalaman penyusuan yang saya ada ini, insyaAllah  saya akan membantu semampu mungkin  para para ibu menyusu untuk kekal cergas seperti saya.

Sekiranya anda memerlukan konsultasi ataupun ingin membeli produk shaklee daripada saya. Saya akan memberikan nasihat dan cadangan mengikut budget anda.

InsyaAllah..bagi pelanggan saya, saya akan sentiasa guard anda kerana saya buat shaklee bukan sekadar sahaja. Tapi,  saya betul betul mahu membantu anda dan juga rakyat malaysia kekal sihat dengan vitamin semulajadi ini.

Next entry, insyaAllah saya akan ulas satu persatu suppliment shaklee yang saya ambil untuk kekal cergas sekaligus memperbanyakkan susu ibu.

Salam sayang,

Huda

SID 908082

 

 

Continue reading “Saya Pengedar Sah Shaklee Johor”